Siirry pääsisältöön

E-aineisto-opas

E-aineistot

kuvassa kirjahyllyjä ympyrän muodossa

Jamkin opiskelija ja henkilökunta! Tämän oppaan avulla löydät tiedontarpeeseesi sopivat e-kirjat, e-lehdet ja tietokannat sekä niiden käyttöä helpottavia ohjeita. Aineistojen sisällöt saat käyttöösi kirjautumalla Janetiin HAKA-tunnuksella eli Jamkin verkkotunnuksellasi. E-aineistojen etäkäyttö edellyttää vahvaa tunnistusta.

Lisätietoja vahvasta tunnistuksesta Jamk Helpdesk.

 

E-kirjat

Kirjasto on hankkinut yli 250 000 e-kirjaa eri aloilta. Löydät lisää tietoa tämän sivun osiosta Yleistä e-kirjoista..

 

E-lehdet

Kirjasto on hankkinut tuhansia elektronisia lehtiä eri aloilta. Tietyn yksittäisen e-lehden voit hakea Janetista. Artikkeleita voit hakea suoraan haluamasi tieteenalan tietokannasta. Jos teet vasta aloittavaa kartoitusta siitä, mitä artikkeleita aiheestasi löytyy, käytä Janetin kansainvälisten artikkeleiden hakua.

 

Tietokannat

Kirjaston kokoelmissa on e-kirja- ja e-lehtitietokantojen lisäksi esimerkiksi standardeja ja tilastoja. Jos olet epävarma mitä tietokantaa sinun tulisi käyttää, katso vinkit oman alasi tiedonhakuoppaasta. Katso lisää tietokantakohtaisia ohjeita.

Löydä parhaat tietokannat tutkimustasi varten: Tietokannat aakkosittain.

 

Open Access

Verkossa on valtavasti laadukkaita open access -aineistoja eli esimerkiksi tieteellisiä ja ammatillisia kirjoja, artikkeleita ja raportteja. Open access -aineistot ovat vapaasti käytettävissä ilman maksuja tai esteitä. Kirjaston tiedonhaun oppaista löydät vinkkejä kuinka löydät luotettavia open access -lähteitä tiedontarpeeseesi.

 

E-aineisto-oppaan aineistojen kuvauksissa on hyödynnetty FinElibin materiaaleja ja muiden korkeakoulukirjastojen vinkkejä.

Tietoa käyttöoikeuksista

Käyttäjien on noudatettava aineistojen lisenssisopimusten mukaisia käyttöehtoja. Tutustu Jamkin kirjaston e-aineistoja koskeviin käyttöehtoihin alla.

Tarkemmat käyttöehdot voit tarkistaa palveluntarjoajan sivuilta. Ota yhteyttä kirjastoon epäselvissä tapauksissa.

Tietoa etäkäytöstä

Voit käyttää lähes kaikkia e-kirjoja ja tietokantoja kotona tai matkoilla Janetin tai alakohtaisten tiedonlähdeoppaiden kautta.

Kirjaudu Janetiin Haka-kirjautumisen kautta omalla Jamkin verkkotunnuksellasi. Etene linkistä palveluun: tietokannoilla linkki on "Tietokannan käyttöliittymä" ja e-kirjoilla sen e-palvelun nimi, jossa kirja on käytettävissä (esim. Ebook Central tai Ellibs).  

E-aineistolinkkejä

Saavutettavuusseloste