Siirry pääsisältöön

E-aineisto-opas

Ebook Collection (Ebsco)

Aineiston kuvaus

EBSCOhost ebooks sisältää englanninkielisiä e-kirjoja eri aloilta.

Saatavuus

Linkki palveluun löytyy myös Tietokannat aakkosittain -listasta ja Janet-tietokannasta. Yksittäiset e-kirjat löytyvät Janet-tietokannasta.

Käyttöoikeus ja kirjautuminen

Käyttöoikeus Jamkin opiskelijoilla ja henkilökunnalla, sekä paikalliskäyttäjillä kirjaston tiloissa. Kirjautuminen etäkäyttöön Jamkin verkkotunnuksilla (HAKA login).

Yhtäaikaisten käyttäjien määrä

Kustantajien määrittelemät lisenssit vaihtelevat kirjakohtaisesti. Kirjalla voi olla tyypillisesti joko yksi tai kolme yhtäaikaista käyttäjää, siihen voi kuulua tietty määrä lainakertoja eli krediittejä vuodessa, tai sillä voi olla rajaton käyttöoikeus.

Laina-aika

Selaimessa luettaville kirjoille ei ole erillistä laina-aikaa. Ladattavien kirjojen laina-aika vaihtelee. Kun laina-aika päättyy, kirja vapautuu automaattisesti takaisin palveluun lainattavaksi.

Varaaminen

Kirjaa ei voi uusia. Jos kirjan kaikki lisenssit ovat käytössä, voit tehdä kirjaan varauksen. Näet samalla kuinka monta muuta varaajaa on jonossa. Kirjan vapautumisesta ilmoitetaan sähköpostilla.

Tulostaminen

Kirjoista voi tulostaa sivuja. Tulostettavien sivujen maksimimäärä vaihtelee teoskohtaisesti.

E-kirjan lukeminen

Valitsemalla Read online-vaihtoehdon kirja avautuu suoraan selaimeen käyttäen Ebsco Reader-lukijaa. Jos käytät tietokonetta, klikkaa PDF Full Text. Jos taas käytät mobiililaitetta, valitse EPUB Full Text. Voit myös ladata kirjan laitteellesi tietyksi laina-ajaksi, jolloin kirjaa voi lukea ilman jatkuvaa verkkoyhteyttä. 

E-kirjan lataaminen.

Lataamista varten kirjaudu Ebsco-tilillesi. Jos sinulla ei vielä ole Ebsco-tiliä, rekisteröidy klikkaamalla Sign in-painiketta, ja luo tili kohdasta "Create a new account". Voit halutessasi käyttää rekisteröityessä myös kirjautumista Google- tai Gmail-tilin kautta.

Ladatun kirjan lukeminen vaatii myös lukuohjelman lataamisen (Adobe Digital Editions). Lukuohjelma on ilmainen.

Downloading Ebsco ebooks tutorial

Osa Ebsco-palvelun kirjoista ei ole ollenkaan ladattavissa.

 

Jos e-kirja ei toimi

Tarkista, että

  • Olet kirjautunut etäkäyttöön Jamkin verkkotunnuksilla (HAKA login).
  • Olet ladannut tarvittavan lukuohjelman, jos yrität e-kirjan lataamista omalle koneelle.
  • Olet päivittänyt viimeisimmät versiot sovelluksista.
  • Kokeile toista nettiselainta, myös mobiililaitteissa. Älä käytä Internet Explorer -selainta!

Jos e-kirja ei edelleenkään toimi

  • Tarkista nettiyhteytesi.
  • Sulje selain ja käynnistä uudelleen. Tyhjennä selainmuisti.
  • Avaa Janet Finnassa oleva linkki. Muualle kopioitu linkki tai esimerkiksi googlaamalla löytynyt ei välttämättä toimi.
  • Onko sinulla useita eri ohjelmia ja sovelluksia auki koneellasi? Sulje turhat ja yritä uudelleen.
  • Katso ko. e-kirjapalvelun ohjeista tarkempi kuvaus lukemisesta/lataamisesta ja käyttörajoituksista. Joissain e-kirjapalveluissa on tarjolla erillinen sovellus. Sitäkin voi kokeilla. 
  • Kokeile, toimivatko muut e-kirjat samassa palvelussa. Jos toimivat, yhdessä kirjassa voi olla vikaa. Ota yhteyttä kirjastoon: kirjasto.ekirjat@jamk.fi

Soveltuvuus kurssikirjaksi

Palvelun e-kirjat soveltuvat kurssikirjoiksi.

Muuta

Ladattua e-kirjaa voi lukea ilman nettiyhteyttä. Luomalla käyttäjätilin voi mm. varata ja ladata aineistoa, ja tehdä kirjoihin korostuksia sekä kirjanmerkkejä.

Selaimessa luettavissa PDF-kirjoissa on piilotettu linkki, jolla saa tekstin ruudunlukijaa varten ascii-muotoon. Toimii mm. NVDA- ja JAWs-ruudunlukuohjelmilla. Selainkuuntelu ei onnistu verkkoselainten omilla laajennuksilla tai lisätoiminnoilla. Lisätietoa: EBSCO eBook Accessibility User Guide and FAQs ja Tietoa saavutettavuudesta kirjastoille (Celia)..

Saavutettavuusseloste