Rakennustiedon verkkopalvelu sisältää seuraavat osiot: RT-kortisto, LVI-kortisto, KH-kortisto, Ratu-kortisto, RATU-kustannuslaskenta (ent. RT-kustannuslaskenta), RT-kustannuslaskenta, KorjausRYL ja InfraRYL. Palvelun kautta ovat käytettävissä myös kirjat Korjausrakentamisen kustannuksia ja Rakennusosien kustannuksia.
Aineistoa ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin eikä jakaa kolmansille osapuolille.
Linkki palveluun löytyy myös Tietokannat aakkosittain -listasta ja Janet-tietokannasta.
Käyttöoikeus Jamkin opiskelijoilla ja henkilökunnalla. Kirjautuminen tapahtuu Jamkin tunnuksilla (HAKA login). Palvelun tulisi avautua suoraan, jos olet kirjautuneena Janet Finnaan. Tarvittaessa valitse ”Kirjaudu oman organisaatiosi tunnuksilla” ja kirjaudu sisään Jamkin tunnuksella. Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen kirjautuminen tapahtuu automaattisesti.
Paikalliskäyttö: Ulkopuoliset asiakkaat voivat selailla standardeja kirjaston tiloissa ainoastaan tiedonhakuun merkityillä koneilla. Tallennus, tulostus tai kopiointi ei ole sallittu.
Yhtäaikaisten käyttäjien määrää 10. Rajaton käyttöoikeus: InfraRYL ja KorjausRYL ja e-kirjat, sekä RATU-kustannuslaskenta.
Jamkin opiskelijat ja henkilökunta: Aineistosta voi tulostaa ja/tai kopioida sähköisesti osia henkilökohtaiseen käyttöön. Lähdetiedot on merkittävä.
Lukeminen ja lataaminen
Aineistoa voi lukea suoraan selaimesta tai ladata PDF-muotoisena.
Palvelu on käytettävissä yleisimmillä tableteilla ja mobiililaitteilla internetyhteyden ja selaimen kautta.
Käyttäjien on noudatettava aineistojen lisenssisopimusten mukaisia käyttöehtoja. Tutustu Jamkin kirjaston e-aineistoja koskeviin käyttöehtoihin alla.
Tarkemmat käyttöehdot voit tarkistaa palveluntarjoajan sivuilta. Ota yhteyttä kirjastoon epäselvissä tapauksissa.
RT-kortiston ChatGPT-tekoälyassistentti nyt käytössäsi. Tekoälyassistentti löytyy RT tietoväylän etusivulta ”Tekoälyassistentti” -otsikon alta nimellä Tekoälyassistentti Alvari.
Huom! Tekoälyassistentin antamissa vastauksissa saattaa esiintyä vaihtelevuutta, sen antamat viitteet eivät välttämättä ole oleellisimpia ja virheellisetkin vastaukset ovat mahdollisia. Kuten kaikessa tiedonhaussa myös tekoälyassistenttia käyttäessä tiedon oikeellisuuden tarkastus on tiedonhakijan vastuulla.