Siirry pääsisältöön

ICT-alan kompassi

Tiedonhaun opas ICT-alalta

ICT logo

ICT-alan kompassi

Tästä oppaasta löydät apua tiedonhakuun ja tiedonlähteitä ICT-alan insinööri- ja tradenomiopintoihin

Pikaopas lähteiden etsintään

 1. Etsitkö tietoa kirjoista joko painettuna tai sähköisenä? > Mene Janet Finna -tietokantaan hakemaan!
   
 2. Kurssikirjoja tarvitsisi löytää, miten löydät kirjan ja tarkistat saatavuuden? > Hae Janet Finnasta kirjaa joko tekijällä, kirjan nimellä tai niiden yhdistelmällä. Katso Saatavuustiedoista missä kampuskirjastossa etsimäsi teos on, ja tarkista Hyllypaikasta mihin se on sijoitettu (Hyllyluokka ja sana, jonka mukaan se on järjestetty).
   
 3. Etsitkö tieteellisiä artikkeleita, mutta et tiedä mistä etsiä? > Tee pikahaku Janet Finnan kansainvälisten artikkeleiden haulla ja valitse sitten tietokannat, joista etenet edelleen. Kotimaisia Journal.fi:n tiedelehtien artikkeleita löydät myös Janet Finnan kautta. Rajaa hakutulos verkossa saataviin ja käytä aineistotyyppirajausta 'artikkeli'.
   
 4. Haluat tarkistaa, löydätkö tietyn lehden JAMKin kirjastosta joko painettuna tai sähköisenä. > Mene Janet Finna -tietokantaan, hae lehden nimellä ja kohdenna 'Otsikko' tai valitse 'Selaa lehtiä ja artikkeleita' löytääksesi kansainvälisiä lehtiä.
   
 5. Etsitkö tiettyä artikkelia? > Katso löytyykö JAMKin kirjastosta lähteessä mainittu lehti (kohta 4) tai kirjoita artikkelin nimi Janet Finnan kansainvälisten artikkeleiden hakuun (kohta 3). Artikkeli voi löytyä myös netistä vapaasti luettavissa > käytä Google Scholar -hakua ja lisää: Asetukset > Kirjastolinkit > Etsi: jamk > Valitse kaikki, joissa JAMK > Tallenna. Näin pääset myös JAMKin kirjaston tietokannoissa oleviin teksteihin, kun olet kirjautuneena Janet Finnaan.

 

Tiedonhankinnan vaiheet

Tiedonhaun kompassi

Hei, jos tarvitset lisää tukea tiedonhakuusi, ota Tiedonhaun kompassi avuksesi. Tiedonhaun kompassi

Tiedonhaku prosessina

 1. Aluksi pohdi, mitä tarvitset
 2. Kartoita aihettasi 
 3. Tarkenna hakuasi
 4. Rajaa aihettasi 
 5. Kerää aiheestasi tietoa 
 6. Käytä löytämääsi 
 7. Jaa tietoa eteenpäin 
 8. Kysy lisää kirjastosta!

Tiedonhakusi avuksi

Tiedonhaun prosessin vaiheiden kuviot tämän oppaan sivuilla muistuttavat Tiedonhaun kompassin materiaaleista noiden vaiheiden osalta. Sieltä löydät halutessasi täydentävää materiaalia tiedonhakusi avuksi.

Arviointi

Arviointi kuuluu jokaiseen vaiheeseen. Siksi tämä kuvio muistuttaa arvioinnista eri tilanteissa.

kompassineula, jossa numerointi 1-8

Saavutettavuusseloste