Siirry pääsisältöön
Näyttää siltä, että selaimesi on Internet Explorer 11 tai vanhempi. Selainta ei tueta, joten käytä muuta selainta.

Jamkin julkaisijan opas - ohjeita kirjoittajille

Julkaisu- ja viestintäkanavia Jamkissa

Jamkin julkaisusarja

 • Jamkin julkaisusarjassa Julkaisuja ja Raportteja -sarjat
 • sähköisiä (pdf) ja tarvittaessa painettuja kappaleita
 • Jamkin julkaisupalvelut koordinoi ja tarjoaa tukea sarjajulkaisemiseen. Kirjoittaja vastaa käsikirjoituksesta ja muusta sisällöntuotannosta Jamkin ohjeiden mukaisesti (mm. raportointiohjeen mukaiset lähdemerkinnät). Julkaisupalvelut hoitaa ulkoasun, taiton, painatuksen, pysyvät tunnisteet, e-version julkaisemisen sekä julkaisutiedonkeruuilmoitukset.
 • Julkaisut tallennetaan avoimesti saataville Theseukseen, jossa niillä on rikkoutumaton urn-osoite. Sarjajulkaisuilla on myös kansalliskirjaston myöntämä ISBN-tunnus sekä julkaisusarjan ISSN-tunnus
 • Suunnittele julkaisun tekeminen, sisältö ja rakenne huomioiden myös OKM:n julkaisutiedonkeruukelpoisuus.
 • Otathan ajoissa / julkaisun suunnitteluvaiheessa yhteyttä julkaisupalveluihin!
 • Julkaisusarjan lisenssi: 

  Jamkin julkaisusarjojen julkaisut lisensoidaan (kevät 2022 alkaen) pääsääntöisesti CC BY-ND -lisenssillä (Lisenssi ei sisällä oikeutta muunteluun). 

  undefined

Ohjeet sarjajulkaisun tekemiseen (intra, vaatii kirjautumisen)

Tutustu julkaisusarjan julkaisuihin

Muut julkaisut

Muita julkaisuja ovat esimerkiksi sellaiset hankkeiden raportit ja selvitykset, joita ei julkaista varsinaisessa julkaisusarjassa. Julkaisupalvelut ei vastaa näiden julkaisujen tuotannosta. Sarjan ulkopuolisia Jamkin kustantamia julkaisuja on pyydettäessä tallennettu Theseukseen erillisjulkaisuina. Julkaisutarpeet ja kanavat kannattaa miettiä hankkeen alkuvaiheessa ja olla mahdollisimman pian yhteydessä julkaisupalveluihin.

Jamkin verkkolehdet

Verkkolehtiä perustetaan tarpeen mukaan ja julkaisupalveut auttaa alustan käyttöönottamisessa. Verkkolehdelle on nimettävä toimituskunta, joka vastaa teksteistä ja muusta sisällöstä. Julkaisupalvelut huolehtii kirjoittajan ohjeistuksesta sekä bannerikuvasta sekä ISSN-numeron hakemisesta. Verkkolehti avataan ensin työtilana ja valmis lehti julkaistaan sovittuna ajankohtana. Verkkolehtien artikkelit saavat pysyvän yksilöidyn urn-osoitteen.

Tutustu Jamkin verkkolehtiin

Jamkin verkkolehden julkaiseminen (intra, vaatii kirjautumisen)

Blogit

Jyväskylän ammattikorkeakoulun blogialusta on avoinna kaikille Jamkin työntekijöille. Myös Jamkin opiskelijoilla on blogeja. Lisätietoja blogipalvelusta saat Jamkin markkinointipalveluista.

Henkilökuntablogit | Jamk blogipalvelu

Sosiaalinen media

Jamkissa käytetään sosiaalista mediaa monin eri tavoin opetuksessa, verkostoitumisessa, markkinoinnissa ja viestinnässä. Jamk tarjoaa henkilöstölleen seuraavia sosiaalisen median palveluita: Jamkin blogipalvelu, Avoimet oppimateriaalit, Facebook-sivut - Jamkin pääsivu, LinkedIn Company-profile, Twitter profiili. 

Lue lisää - Jamk somessa (intra, vaatii kirjautumisen)

Hankeviestintä

Hyvin suunniteltu ja toteutettu viestintä hyödyttää kaikkia: Viestinnän keinoin motivoidaan ja sitoutetaan hankkeessa mukana olevia sekä herätetään ulkopuolisten kiinnostusta hanketta ja organisaatiota kohtaan.

Siksi hankkeen kokemuksista ja tuloksista on tärkeää kertoa ulospäin. Onnistunut hankeviestintä edellyttää suunnitelmallista viestintää monissa eri kanavissa hankkeen jokaisessa vaiheessa.

Tutustu hankeviestinnän ohjeisiin ja työkaluihin (intra, vaatii kirjautumisen) tai ota yhteyttä yksikkösi markkinointisuunnittelijaan.

Jamkin julkaisutoiminnan tukipalvelut

Jamk julkaisupalvelut tukee henkilöstöä julkaisemiseen liittyvissä asioissa
Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Uutta Jamkin sarjoissa ja verkkolehdissä

Saavutettavuusseloste