Siirry pääsisältöön

Jamkin julkaisijan opas - ohjeita kirjoittajille

Tervetuloa Jamkin julkaisijan oppaaseen! 

Oppaassa neuvotaan, miten tulee toimia, kun haluat julkaista Jamkin julkaisukanavissa tai muissa ammatillisissa tai tieteellisissä julkaisukanavissa. Saat tietoa avoimesta julkaisemisesta, Jamkin avoimen julkaisemisen periaatteista ja rinnakkaistallentamiskäytänteistä. Löydät myös hyödyllisiä työkaluja esimerkiksi relevantin julkaisukanavan valintaan.

kuvituskuva tietokone ja kukkia

Kuva: Arja Kunnela

Miksi julkaista?

Julkaisemalla tehdään näkyväksi Jamkin vahva osaaminen, laadukas opetus ja vaikuttava TKI-toiminta. TKI-hankkeissa tuotetaan erilaisia julkaisuja monenlaisiin kanaviin. Julkaisut ovat osa hankkeesta ja sen tuloksista raportointia, julkaiseminen lisää hanketoiminnan yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Julkaisut ovat tekijälleen myös konkreettisia asiantuntijuutta osoittavia tuotoksia, jotka voi kirjata ansioluetteloon.

Julkaisut vaikuttavat myös Jamkin rahoitukseen, minkä vuoksi ne tulee ilmoittaa vuosittaisessa julkaisutiedonkeruussa opetus- ja kulttuuriministeriölle. Julkaisutiedonkeruun oppaasta löydät henkilökunnan ohjeet julkaisujen ilmoittamiseen OKM-tiedonkeruuseen.

.

Jamkin julkaisupalvelut tukee henkilökuntaa julkaisemisessa. Tutustu tarkemmin Jamkin julkaisupalveluihin.

Jamkin julkaisut tutkimustietopalveluissa

Muita hyödyllisiä linkkejä julkaisijalle

 

Kirjavinkkejä

Tietoa oppaasta

Tämän oppaan pohjana on käytetty alunperin Ammattikorkeakoulujen avoin TKI-toiminta, oppiminen ja innovaatioekosysteemi -hankkeessa tuotettua opasta. Päivityksiä on tehty sekä oppaan sisältöön että rakenteeseen.

Alkuperäisen oppaan tekijät: informaatikko Jaana Latvanen ja tutkimuspäällikkö Seliina Päällysaho (SeAMK).

Jamkin oppaan tekijät: Hanna Räisänen (julkaisukoordinaattori), Riitta Ruuska (informaatikko) ja Susanna Niemilahti-Könkkölä (informaatikko).

Tutustu Ammattikorkeakoulujen avoin TKI-toiminta, oppiminen ja innovaatioekosysteemi -hankkeeseen

 

Creative Commons -lisenssi
Jamkin julkaisijan opas - ohjeita kirjoittajille on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.

Saavutettavuusseloste