Siirry pääsisältöön

Saavutettavuus: Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tervetuloa! Tämä on Jyväskylän ammattikorkeakoulun Info Guides -oppaita (https://infoguides.jamk.fi/) koskeva saavutettavuusseloste. Verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Se edellyttää, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Verkkosivustoa tulee pystyä käyttämään ja ymmärtämään sujuvasti.

Saavutettavuusseloste perustuu itsearvioon, joka on tehty 3.3.2021. Itsearviossa on käytetty ensisijaisesti Wave- ja Accessibility Insight for Web -arviointityökaluja. Sivusto täyttää pääosin saavutettavuusvaatimukset (WCAG 2.1 -ohjeistuksen A- ja AA-tasot). Sivuston kasvettua yksittäisiä sivuja on arvioitu myös Jamkin käytössä olevalla Siteimprove-työkalulla.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty:

  • Kuvien vaihtoehtoteksti ei aina ole tarpeeksi kertova. Linkkeinä toimivista kuvista puuttuu teksti.
  • Navigaation selkeydessä on parannettavaa. Näppämistöä käytettäessä esimerkiksi fokuksen havaitseminen on vaikeaa.
  • Otsikkorakenne ei ole ihanteellinen, joidenkin otsikkotasojen välillä ei ole yhteyttä.
  • Linkkejä ei ole helppo erottaa leipätekstissä.
  • Erittäin isoilla suurennuksilla aivan kaikki sisältö ei ole luettavissa ilman sivusuuntaista vieritystä.
  • Sivusto ja sisältö on suomenkielistä, mutta joukossa on joitakin vieraskielisiä (englanti) opastuksia.

Muita huomioita verkkosivuston saavutettavuudesta

  • Sivustolla voidaan linkittää ja lainata muiden organisaatioiden luomia verkkosisältöjä. Näiden saavutettavuuteen emme voi suoraan vaikuttaa.
  • Saavutettavuuslaki ei koske ennen 23.9.2018 luotuja liitetiedostoja ja ennen 23.9.2020 luotuja video- ja äänitiedostoja.

Palaute, yhteystiedot ja valvontaviranomainen

Pyrimme jatkuvasti parantamaan saavutettavuutta. Jos huomasit saavutettavuuspuutteen, kerro siitä meille eli sivuston ylläpitäjille sähköpostilla kirjasto(at)jamk.fi. Teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Vastaamme palautteisiin, mutta siinä voi kuitenkin mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivuilla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintavirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000