Info Guides: Tekniikan kompassi: Linkit alan tietokantoihin

Kortistot, patentit ja standardit

SFS Online (On Campus use) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
SFS- ja ISO-standardien sähköinen kokoelma. -- Collection of SFS and ISO standards.

Käyttö Jamkin fyysisessä kiinteässä opiskelijaverkossa oppilaitoksen tiloissa = On Campus use.
Sähkötekniset standardit Suomessa (SESKO) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Sähkö- ja elektroniikka-alan IEC- ja CENELEC -standardit. -- The standard catalog of the SESKO Standardization in Finland.
ISO Standards catalogue Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Standardoimisjärjestö ISOn standardiluettelo. -- ISO (International Organization for Standardization) Standards Catalogue.
Espacenet (PRH) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Patentti- ja rekisterihallituksen ja Euroopan Patenttiviraston maksuton patentti-informaation lähde. --The worldwide Espacenet database offers free access to information on published patent applications and granted patents from over 90 patent-granting authorities.
Suomen rakentamismääräyskokoelma Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Maankäyttö- ja rakennuslakia ja -asetusta täydentäviä määräyksiä ja ohjeita.
rakentamista koskevat yleiset edellytykset, olennaiset tekniset vaatimukset sekä rakentamisen lupamenettely ja viranomaisvalvonta.
Rakentamismääräykset: Suunnittelu ja valvonta -- Rakenteiden lujuus ja vakaus – Paloturvallisuus – Terveellisyys -- Käyttöturvallisuus -- Esteettömyys -- Meluntorjunta ja ääniolosuhteet -- Energiatehokkuus -- Rakennuksen käyttö- ja huolto-ohje – Asuntosuunnittelu.
Building codes: Planning and supervision -- Strength and stability of structures -- Fire safety -- Health Safety of use Accessibility -- Noise abatement and noise conditions -- Energy efficiency of buildings -- Use and maintenance manual -- Housing design.

Janet Finnasta kortistot: kortistot AND tietokanta | Hakutulokset | Janet Finna

Janet Finnasta standardit: (rajaa tietokantoihin) standardit | Hakutulokset | Janet Finna

IEEE -tietokannassa strandardit: haun aloitussivulla Browse (pudotusvalikko)

PatInfo-tietokannasta löydät kaikki suomalaiset patenttihakemukset vuodesta 1960 alkaen. Myös PatInfo-tietokanta on avoimessa verkossa. Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta löydät myös patentteihin liittyvää lisätietoa.

Tietokantalista

IEEE Xplore Linkki avautuu uuteen ikkunaan
IEEE:n (Institute of Electrical and Electronic Engineers) ja IET:n (Institution of Engineering and Technology) julkaisemia lehtiä, konferenssijulkaisuja ja teknisiä standardeja. -- Journals, conference papers, and standards from IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers and IET:n (Institution of Engineering and Technology).
ProQuest databases (ProQuest) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
ProQuest platform includes: ProQuest Central (42 databases including all major subject areas, such as business, health and medical, social sciences, education, science and technology and humanities), Music Periodicals Database, Ebook Central (e-books) and Publicly Available Content Database. -- ProQuest-palvelu sisältää: ProQuest Central (42 tietokantaa kattaen yleisimmät tieteenalat), Music Periodicals Database, Ebook Central (e-kirjakokoelma) ja Publicly Available Content Database.
ProQuest Thesaurus also available.
Coronavirus Research Database‎ -- Ebook Central‎ -- Music Periodicals Database‎ -- ProQuest Central -- Publicly Available Content Database.
ProQuest Central‎:
ABI/INFORM Collection‎ -- Accounting, Tax & Banking Collection -- Advanced Technologies & Aerospace Database‎ -- Agriculture Science Database‎ -- Arts & Humanities Database‎ -- Asian & European Business Collection -- Australia & New Zealand Database -- Biological Science Database‎ -- Business Market Research Collection‎ -- Canadian Business & Current Affairs Database -- Canadian Newsstream‎ -- Career & Technical Education Database -- ‎Computer Science Database‎ -- Consumer Health Database‎ -- Continental Europe Database‎ -- Criminal Justice Database -- Earth, Atmospheric & Aquatic Science Database‎ -- East & South Asia Database‎ -- East Europe, Central Europe Database -- Education Database -- Engineering Database -- Environmental Science Database -- Global Breaking Newswires -- Health & Medical Collection -- Healthcare Administration Database -- India Database --International Newsstream -- Library Science Database -- Linguistics Database -- Materials Science Database -- Middle East & Africa Database -- Military Database -- Nursing & Allied Health Database -- Political Science Database -- Psychology Database -- Public Health Database -- Publicly Available Content Database‎ -- Religion Database -- Research Library‎ -- Science Database -- Social Science Database‎ -- Sociology Database -- Telecommunications Database -- Turkey Database -- U.S. Newsstream‎ -- UK & Ireland Database‎.
Business Source Elite (EBSCOhost) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Taloustieteen ja liiketoiminnan kokoteksti- ja viitetietokanta. Sisältää myös videoita-- Full text and reference database covering business and economics. Business Source Elite includes more than 75,000 videos from the Associated Press.
Company profiles from Datamonitor are also included.
Business Thesaurus also available.
ScienceDirect (Elsevier) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Elsevier’s ScienceDirect contains articles from scientific, technical, and medical journals, peer-reviewed journal articles and book chapters (including open access content). -- Tieteellisiä lehtiartikkeleita vuodesta 1995 alkaen.
SAGE Journals (Premier) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
SAGE Journals on monialainen, laaja tietokanta, joka sisältää lehtiä terveystieteiden, tekniikan ja insinööritieteiden, biotieteiden, kasvatustieteiden, psykologian, viestinnän, liiketalouden, yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. -- SAGE Journals contains hundreds of journals in Health Sciences, Life & Biomedical Sciences, Materials Sciences & Engineering, Social Sciences & Humanities.
Emerald Insight (Journals) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Scholarly journals and articles. Subject areas include management, leadership, library and information management, marketing and human resource management. Subject areas also included are education, engineering, applied sciences and technology, among others. -- Tieteellisiä artikkeleja ja aikakauslehtiä. Aihealueina ovat mm. johtaminen, talous, tekniikka, informaatiotutkimus, koulutus ja yhteiskuntatieteet.

Muu lisämateriaali; oppimisympäristöt, tietopankit, tilastot

Knovel Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Knovel is a resource for engineers, including reference books and conference proceedings as well as easy-to-use interactive tools. -- Knovel on insinöörien käyttöön rakennettu teknisen tiedon resurssi, joka sisältää interaktiivisia työkaluja tiedon muokkaamiseksi omiin tarpeisiin. Knovel sisältää käsikirjoja ja konferenssijulkaisuja.
Subjects: Engineering Management & Leadership -- Environment & Environmental Engineering -- Food Science -- General Engineering & Project Administration -- Industrial Engineering & Operations Management -- Regulatory Information -- Sustainable Energy & Development.
KnowPap Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Paperitekniikan, paperitehtaan automaation ja prosessinhallinnan oppimisympäristö, joka on suunniteltu itseopiskeluun ja opetuksen tueksi. -- KnowPap is a multimedia learning environment covering papermaking and process control. KnowPap can be used for self-studying or as supplementary material for teaching.
Raaka-aineet -- Tuotantoprosessit - Tuotteet ja ominaisuudet -- Oppimisreitit ja simuloinnit -- Energia, ympäristö, talous ja turvallisuus - Tuotannon hallinta ja automaatio -- Käynnissäpito.
RT-tietoväylä (Rakennustieto) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Valitse Rakennustiedon verkkopalvelun kirjautumissivulta IP-kirjautuminen. Jos IP-tunnistautuminen ei toimi, käytä ryhmätunnusta (ks.Elmo-intra Tunnustori). Rajoittamaton käyttö: InfraRYL ja KorjausRYL, muut 10 yhtäaikaista käyttäjää.
Kortistot: RT-kortisto -- LVI-kortisto -- KH-kortisto. Ratu: Ratu (uusi) -- Ratu pdf-kortisto -- Ratupankki. Muut palvelut: Raku-sovellus -- RT-kustannuslaskenta -- Sopimuslomake Net. RYL-verkkopalvelut: KiinteistöRYL -- InfraRYL -- KorjausRYL. Digikirjat: Rakennusosien kustannuksia -- Korjausrakentamisen kustannuksia. RT-tuotetieto: RT-tuotetieto.
KnowPulp Linkki avautuu uuteen ikkunaan
KnowPulp on sellutekniikan, automaation ja prosessinhallinnan oppimisympäristö, joka on suunniteltu itseopiskeluun ja opetuksen tueksi. -- KnowPulp is a multimedia learning environment covering chemical pulping and process control. KnowPulp can be used for self-study or as supplementary material for teaching. -- KnowPulp es un medio de apendizaje multimedia que cubre la produccion de pulpa quimica y el control de proceso. KnowPulp puede utilizarse para estudiar por su cuenta o como un material suplementario para enseñar.
Sulfaattisellun valmistus -- Energia, ympäristö, talous ja turvallisuus -- Käynnissäpito ja laitteet -- Tuotannon hallinta ja automaatio -- Massatyypit -- Raaka-aineet -- Simuloinnit, laskurit ja oppimisreitit.
Sähköinfo Severi Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Severi - Sähköinfon aineistopalvelu on sähköisen talotekniikan jatkuvasti uudistuva tietopankki rakennuttajille, suunnittelijoille, urakoitsijoille, laitevalmistajille ja teollisuudelle. Sisältää ST-kortiston ja käsikirjoja. -- Finnish service for the building services engineering, developers, designers, contractors, equipment manufacturers and industry.
Palvelun tunnukset löytyvät: Elmo-intra Tunnustori, https://jamkstudent.sharepoint.com/sites/Kirjasto-Elmo/SitePages/Tunnustori.aspx
D1 Käsikirjalla on käyttörajoitus: 25.
ForestBioFacts (luo tili Jamk-sähköpostilla / Create personal account using Jamk’s email address) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
ForestBioFacts on oppimisympäristö, joka käsittelee metsään pohjautuvia tuotteita ja niiden valmistukseen liittyviä prosesseja ja teknologioita monesta eri näkökulmasta. Oppimisympäristö pohjautuu Papermaking Science and Technology -kirjasarjaan, joka sisältyy ForestBioFactsiin. Huom. Henkilökohtaiset tunnukset, lue ohjeet! Ongelmatilanteissa voi ottaa yhteyttä: info@forestbiofacts.com. --
ForestBioFacts is a digital learning environment encompassing forest-based products and technologies from various viewpoints. Includes Papermaking Science and Technology book series.
NB: Personal credential use. Read instructions. In case of problems, please contact: info@forestbiofacts.com.
Huom. Toimii henkilökohtaisella tunnuksella, jonka Jamkin jäsenet voivat luoda Jamk-sähköpostiosoitetta käyttäen tästä linkistä: https://forestbiofacts.com/my-account/join-team/7e5b5ac552fb21852cba23f5cbe48473/. Kirjaudu sitten tunnuksellasi osoitteeseen: https://www.forestbiofacts.com tai klikkaa ForestBioFacts-linkkiä.

NB: Create your personal credentials using Jamk email address from this link: https://forestbiofacts.com/my-account/join-team/7e5b5ac552fb21852cba23f5cbe48473/. Then sign in to https://www.forestbiofacts.com or click ForestBioFacts link.

Tilastot

Statista Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Statista sisältää kansainvälistä tilasto-, toimiala- ja markkinatietoa, ennusteita, maa- ja toimialakohtaisia raportteja ja infograafeja sekä talous- ja kuluttajatietoa useilta eri toimialoilta. -- Statista offers access to statistics, forecasts, dossiers, reports and infographics.
Eurostat Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Euroopan unionin tilastotoimisto, jonka kautta saa vertailukelpoista tilastotietoa EU:sta ja EU:n jäsenvaltiosta. -- Statistics published by Eurostat, the statistical office of the European Union. Eurostat provides statistics at European level that enable comparisons between EU countries and regions.
Tilastokeskus Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Suomen virallinen tilastotiedon tuottajn, Tilastokeskuksen sivusto, jolta löytyy paljon tilastoja sekä tietoa tilastoistoista. -- Statistics Finland, free service that combines collected data with its own expertise to produce statistics and information services. The official statistics provider in Finland.

Rakennustiedon verkkopalvelu

Kirjautuminen: valitse IP-tunnistautuminen.

Rakennustiedon verkkopalvelu sisältää seuraavat osiot:
RT-kortisto
LVI-kortisto
KH-kortisto
Ratu-kortisto
Sisustussuunnittelu (SIT)
InfraRYL-verkkopalvelu.

Verkkopalvelu tarjoaa tiedonlähteitä seuraavista aihealueista:

asuinrakennukset, kiinteistönhoito,
rakentamismääräykset,
korjausrakentaminen, tilasuunnittelu,
kunnossapito, rakennustuotanto,
laadunvarmistus,
työturvallisuus, työmenetelmät
LVI-ala, LVI-suunnittelu, LVI-työt
talotekniikka, rakentaminen,
rakennustarvikkeet
sisustussuunnittelu
rakennussuunnittelu, ohjeet
tietokortit

Knovel LibGuide

Mikä Knovel on?

Knovel on laaja, hakukelpoinen online-kirjasto, jossa on kokotekstisisältöä monelta eri kustantajalta, mukaan lukien viiteoppaat, konferenssiprosessit ja tietokannat, luotettavat, helposti saatavilla olevat ja merkitykselliset vastaukset ja oivallukset, joilla voidaan nopeuttaa perusteknistä osaamista, rakentaa asiantuntemusta eri aiheista, valmistautua insinöörin uraan.

Knovel tarjoaa myös työkaluja, joilla voit tuoda tämän sisällön työnkulkuusi, ja taulukoita ja kaavioita, joiden avulla käyttäjät voivat manipuloida, analysoida ja viedä dataa – sekä laajan yksikön muunnostyökalun.

What is Knovel? - Knovel LibGuide - LibGuides at Elsevier

ForestBioFackts

Mikä on ForestBioFacts ja kuinka se toimii?

ForestBioFacts-oppimisympäristö sisältää tietoa puupohjaisista tuotteista ja valmistukseen liittyvistä teknologioista 16 eri teeman avulla. Sisältö perustuu Papermaking Science and Technology -kirjasarjaan.

ForestBioFacts

Tietokanta tarjoaa tiedonlähteitä seuraavista aihealueista:

biotalous, metsätalous,
puutuotteet, puunjalostus,
kasvikuidut, biomassa (teollisuus),
bioenergia, kierrätyskuidut,
puukemia, puuteknologia,
metsäteollisuus, massa- ja paperiteollisuus,
prosessitekniikka, liiketoimintaprosessit.

Tekniikan alan kotimaiset ammattilehdet

Alma Arkisto Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Ammattilehtien artikkelien tietokanta. -- Finnish full-text journals.
Palvelussa ovat mukana seuraavat lehdet (alkaen):
Iltalehti (ei PDF-sivuja) -- Kauppalehti (ei PDF-sivuja) -- Arvopaperi 1.1.2006 -- Arvoasunto # 3.5.2007 -- Energia # 1.3.2004-31.12.2010 -- Fakta 1.3.2004 -- Markkinointi& Mainonta # 1.1.2001 -- Mediuutiset 1.1.2001 -- Metallitekniikka # 1.1.1999 -- Mikrobitti 23.7.2015 -- MikroPC # 1.1.1999 -- Platinum # 10.12.2010-1.12.2013 -- Talouselämä 1.1.1999 -- Tekniikka&Talous 1.1.1999 -- Tekniikan Historia # 9.10.2013 -- Tietoviikko / Tivi 1.1.1999 -- Tekninen Uratie # 1.1.2001.
#=sisältö ei enää päivity