Siirry pääsisältöön

Biotalouden kompassi

Tiedonhaun opas biotalouden alalta

Kerää lähteet Janet Finnan kirjalistalle

Voit koota omaa kirjalistaa, esimerkiksi kurssilla tarvittavista kirjoista tai kirjallisuutta tulevaa opinnäytetyötäsi varten. Samalla tavoin voit koota lähteitä itsellesi Kansainvälisten artikkelihaun tuloksista. Tällöin ne pysyvät muistissa ja voit tarkistaa esimerkiksi saatavuuden nopeasti. Näitä listoja voit myös jakaa muiden kanssa listan julkisen linkin avulla. Tallenna myös hyvät tiedonhakusi.

Katso Janet Finna -ohjevideo (kohdasta 03:20 eteenpäin).

Uutuusvahdit

Seuraa uuden tiedon/aineiston ilmestymistä uutuusvahdilla

Voit asettaa uutuusvahdin (alert) uuden tiedon tai aineiston ilmestymisen seurantaan Janetissa ja muissa hakupalveluissa. Saat ilmoituksen esimerkiksi 

  • uuden yksittäisen e-lehden uusista artikkeleista
  • uudesta sisällöstä jo aikaisemmin tekemääsi hakuun

Kokeile vahdin asettamista Janetissa (katso Oma tili -video) tai ProQuestissa (search alert -ohje | publication alert -ohje) ja Ebscossa (search alerts -ohje).

Verkkotiedonhaussa aseta Google-ilmoitukset päälle. Palvelun käyttö vaatii kirjautumisen. Saat hakutermiäsi vastaavia tuloksia sähköpostiin uusien tulosten löytyessä, esimerkiksi verkkosivuja, artikkeleita, blogeja tai tieteellistä tutkimusta.

Käytä tietoa laillisesti ja eettisesti 

Arvioi tietoa ja tunnista valeuutisia

Tiedonhaun toteutus

Hei, jos tarvitset lisää tukea tiedonhakuusi, ota Tiedonhaun kompassi avuksesi.

 6 Käytä 7 Jaa

Tiedonhaun prosessista:

  1. Käytä lähteitäsi 
  2. Jaa tietoasi eteenpäin

Lue mobiililaitteella

Lataa äppi  sovelluskaupasta  ja lue myös mobiililaitteella mm.

Kuuntele

Artikkelitietokantojen Listen-työkalulla saat vaihtelevuutta kirjallisuuteen perehdyttäessä. Voit säätää lukunopeutta ja joskus myös aksenttia ja useimmiten ladata mp3-muotoon. Kokeile esimerkiksi Ebsco- tai ProQuest Central -tietokannoissa. 

Saavutettavuusseloste